Muziekvereniging Ugchelen

Heel Ugchelen maakt muziek!

Het laatste nieuws uit de MVU

Nieuwe dirigent

Op zaterdag 8 juni heeft Rob Dronkers het stokje overgenomen van onze tijdelijke dirigent Henk van den Berg. Hieronder stelt Rob zich voor.

Ik ben op 21 juni 1957, tijdens de klanken van marsmuziek, geboren in Arnhem. Ik noem mij het product van een Amsterdamse vader en een Achterhoekse moeder en draag dan ook van beide culturen de genen met me mee.
Na de MAVO volgt zes jaar militaire muziek. Gedurende deze periode worden achtereenvolgens de HAVO- en VWO studie schriftelijk volbracht.
Van 1980 tot 1992 volgt een dienstverband bij de douane. Daarnaast geef ik bij verschillende muziekverenigingen les als docent en dirigent en werk ik door middel van studie, workshops en masterclasses verder aan mijn persoonlijke ontwikkeling.
Van 1993 tot 2008 ben ik werkzaam bij de Belastingdienst. Aanvankelijk als administratief medewerker en later na de managementstudie als teamleider / manager.
Ik heb verder hafabra directie en koordirectie gestudeerd.
Vanaf 1978 hou ik me, naast studeren en werken in overheidsdienst, bezig met het dirigeren van orkesten, doceren van muzikanten en componeren / arrangeren.
Vanaf 2008 ben ik volledig zelfstandig ondernemer / musicus (zzp-er).
Mijn core-business is dirigeren van orkesten, lesgeven, componeren en arrangeren.
Voorts organiseer ik muzikale educatieve projecten.
In 1991 heb ik mijn bedrijf opgericht Sempre Musica Productions. Vanuit dit bedrijf worden al mijn werkzaamheden gecoördineerd.
De door mij, al dan niet in opdracht,  gecomponeerde muziek wordt door mijn eigen bedrijf uitgegeven.Honingmarkt

16 september was een warme dag voor het muziek maken bij de honingmarkt achter Ugchelens Belang.
Jubileum Ugchelse Petanque Vereniging

 Op 2 september werd er een feestelijk tintje aan het jubileum gegeven door de muziekvereniging.


Warmbloedig optreden in Hoenderloo

Samen met haar zustervereniging VIOS Hoenderloo  gaf de Muziekvereniging Ugchelen op de warme middag van 25 juni een openluchtconcert. De twee verengingen speelden samen onder leiding van VIOS-dirigent Thomas Lowe de mars Servus van Theo Jetten en geleid door Michel Jalink "September", bekend van Earth, Wind and Fire,

Stijn geslaagd voor zijn A-examen

Na zijn theorie-examen heeft Stijn (tenorsaxofoon) op 18 juni zijn praktijkexamen gedaan en hij is met mooie cijfers geslaagd! Gefeliciteerd, Stijn!

Moederdagconcert

Op zaterdag 13 mei, aan de vooravond van Moederdag, heeft het orkest van de Muziekvereniging Ugchelen haar jaarlijkse moederdagconcert gegeven, compleet met de verkoop van heel veel door de leden verzorgde taart. Tijdens het concert onder leiding van Michel Jalink werden vier leden gehuldigd: Manon Arends en Pauline Broersma zijn 12½ jaar muzikant en penningmeester Jolanda van Beek en v voorzitter Otto Meijer 25 jaar!

Het orkest speelde originele muziek voor harmonie met een hoofdrol voor Latijns-Amerikaanse stukken, zoals Amparito Roca en Mexican Trumpet. Pauline speelde bovendien een swingende solo op altsaxofoon: Jazz from 5 to 8 van André Waignein, aan de piano begeleid door Hilde Hulshof. Foto's: Marc Broersma.

Erelid

Chris de Boer is bij de Jaarvergadering benoemd tot Erelid van Muziekvereniging Ugchelen als waardering voor zijn tomeloze inzet en verdiensten als secretaris, muziekbibliothecaris, leider samenspeelgroep, inval-dirigent en alle andere activiteiten.

Gedurende de afgelopen jaren heeft hij de nodige tijd en energie gestoken in de muziekvereniging. Hiervoor zijn wij hem zeer erkentelijk en dankbaar. 


Jaarvergadering 2023

Tijdens de jaarvergadering op 30 maart 2023 is Chris de Boer afgetreden als bestuurslid. Ronald Visser werd door de vergadering in het bestuur gekozen. Mariëlle Slats trad terug uit de Muziekcommissie en werd opgevolgd door Jet Bijker-Hummelink. Balou Broersma naar de taken met betrekking tot jeugd en opleiding over van Jolanda van Beek. Zie ook de pagina Bestuur en contactpersonen.

Solistenavond 2023

Na drie jaar zonder dit bijzondere evenement heeft de Muziekvereniging Ugchelen met Jannie Meijer als organisator en aanjager op donderdag 9 maart 2023 weer een solistenavond gehouden. Juryleden waren dirigent Michel Jalink voor de muzikale prestatie en Jolanda van Beek voor de X-factor. De avond werd geopend door de samenspeelgroep, die twee nummers uit Yamaha Performance Folio speelde. De grootte en samenstelling van deze groep maakte dat mogelijk, waarbij twee klarinettisten de trompet- en baritonpartij voor hun rekening namen. Voor meer foto's: kijk in de Galerij.

Hoewel alle deelnemers winnaars waren, zoals jurylid Michel Jalink zei, waren en toch drie die er bovenuit staken. Bij de beginnende muzikanten was dat Steyn met zijn altsaxsolo en bij de ervaren muzikanten waren dat Pauline (altsax) en Bas (hoorn), die met hetzdelfde aantal punten eindigden. Een volledig verslag met foto's van alle deelnemers in de eerstvolgende Heraut!

Kerstconcert 2022

 Na twee jaar afwezigheid wegens Corona was hij er weer: het kerstconcert! Nu onder leiding van onze nieuwe dirigent Michel Jalink. De zaal was mooi gevuld met een enthousiast publiek, dat dirigent en orkest beloonde met een gul applaus én geamuseerd meedeed met "Oneven tot daar" van de Kerstman. Ook de samenspeelgroep deelde in het succes.


 Wijziging secretariaat

Vanaf 21 oktober 2022 neemt Mariëlle Slats het secretariaat van de Muziekvereniging Ugchelen over van Chris de Boer. Het mailadres van de vereniging blijft secretaris.mvu@gmail.com.

 Archiefpagina

Op deze pagina vindt u alleen "echt nieuws". De site heeft ook een pagina "oud nieuws": berichten die ooit op deze pagina hebben gestaan, maar geen "echt" nieuws meer zijn. Toch willen we deze berichten niet weggooien en daarom staan ze nu op de archiefpagina.


 
E-mailen
Map