Muziekvereniging Ugchelen

Heel Ugchelen maakt muziek!

Het laatste nieuws uit de MVU

Kerstconcert 2022

 Na twee jaar afwezigheid wegens Corona was hij er weer: het kerstconcert! Nu onder leiding van onze nieuwe dirigent Michel Jalink. De zaal was mooi gevuld met een enthousiast publiek, dat dirigent en orkest beloonde met een gul applaus én geamuseerd meedeed met "Oneven tot daar" van de Kerstman. Ook de samenspeelgroep deelde in het succes.

Laatste Heraut van 2022

De redactie van ons verenigingsblad "De Heraut" legt de laatste hand aan het kerstnummer van 2022 met daarin een verslag van het najaarsconcert, de gebruikelijke Kroniek van de Muziekvereniging Ugchelen én het programma van het kerstconcert op 22 december om 19.30 uur in Ugchelens Belang. En met de belofte een speciale foto in kleur op de site te zetten...

Solistenavond 2023

Na twee cornajaren keert de solistenavond terug op de agenda van de Muziekvereniging Ugchelen. Alle leden worden uitgenodigd deel te nemen als solist, als duo, trio of klein ensemble op donderdag 9 maart 2023. De avond begint om 19.00 uur. Meer weten? Stel je vragen aan Jannie Meijer of stuur haar een mail: otto.m@chello.nl. Bij Jannie kun je ook een inschrijfformulier krijgen. De samenspeelgroep doet natuurlijk ook mee! En onze dirigent zit in de jury!
Najaarsconcert op zondagmorgen 

Op zondagmorgen 6 november 2022 gaf de Muziekvereniging Ugchelen haar eerste concert onder leiding van Michel Jalink in Ugchelen. Om 11 uur opende het orkest met de mars Wildhorn voor een goed gevulde zaal met vertrouwde en nieuwe gezichten én een verrassend aantal kinderen. Tijdens het concert werden drie jubilarissen gehuldigd: Henriëtte Zeilstra (12½), Marloes Kamphuis (25) en Jolanda van Beek (25). 

De foto's zijn gemaakt door Marc Broersma.

Extra Repetitie

Op zaterdagmiddag 29 oktober oefende het orkest samen met pianiste Fennie van Lobberegt onder leiding van dirigent Michel Jalink "The Seal Lullaby" van Eric Withacre.  Alleen dat mooie en bijzondere werk is een bezoek aan het koffieconcert op zondag 6 november om 11.00 uur meer dan waard! Het was een stevige repetitie maar ook een heel gezellige middag!

Wijziging secretariaat

Vanaf 21 oktober 2022 neemt Mariëlle Slats het secretariaat van de Muziekvereniging Ugchelen over van Chris de Boer. Het mailadres van de vereniging blijft secretaris.mvu@gmail.com.

Kieselbronn 

In het weekend van 16 tot 18 september 2022 was de Muziekvereniging Ugchelen te gast bij zustervereniging Musikverein Kieselbronn in Zuid-Duitsland. Na een lange, maar vrolijke busreis met buschauffeur Henk van den Berg zagen we onze vrienden in Kieselbronn na vier jaar eindelijk weer terug. Het was een hartverwarmend weerzien. 


's Avonds trakteerden de Kieselbronners ons op lekker eten met taart na, alles gemaakt en bereid door leden van de muziekvereniging zelf. 

Op zaterdag maakten we een uitsapje naar het 360-graden panorama in de voormalige gashouden (indrukwekkend!) en gaven we 's avonds, na samen met Musikverein Kieselbronn "Hymna an die Freundschaft" te hebben gespeeld een kort concert, het eerste onder leiding van onze nieuwe dirigent Michel Jalink. Het werd een spetterend concert met vrolijke muziek, maar ook met het gedragen "Gebet für die Ukraïne" en een emotioneel afscheid van Joop Prinsen, die na vele jaren op de esbas de Muziekvereniging Ugchelen gaat verlaten.


De zondagmorgen zaten we tijdens het Frühschoppen met Musikverein Ölbronn aan de koffie met Weißwurst, waarna de terugreis ons weer naar Ugchelen voerde. 

Meer verslag met foto's in de eerstvolgende Heraut!
 Archiefpagina

Op deze pagina vindt u alleen "echt nieuws". De site heeft ook een pagina "oud nieuws": berichten die ooit op deze pagina hebben gestaan, maar geen "echt" nieuws meer zijn. Toch willen we deze berichten niet weggooien en daarom staan ze nu op de archiefpagina.


 
E-mailen
Map