Muziekvereniging Ugchelen

Heel Ugchelen maakt muziek!

Wat doet de MVU meer dan concerten geven?

De MVU heeft twee bijzondere activiteiten naast de jaarlijks terugkerende concerten en kan medewerking verlenen aan activiteiten op scholen.

Solistenavond

In maart organiseert de MVU onder de inspirerende leiding van Jannie Meijer een solistenavond, waarop muzikanten van de MVU zich kunnen laten horen zónder een heel harmonieorkest. Elke MVU-muzikant krijgt een podium waarop hij of zij zich kan laten horen met een zelfgekozen muziekstuk, solo of met CD-begeleiding of met een pianist. Op de foto: hoornist Bas Wilbrink speelt "The song of Khivria" van Modeste Mussorgsky.

Kieselbronn

De MVU heeft al meer dan 50 jaar lang een vriendschapsrelatie met de Musikverein Kieselbronn. Een keer in de drie jaar komen onze vrienden naar Ugchelen, een jaar later stappen wij in de bus voor een reis van dik 600 km naar Kieselbronn, een dorpje in Zuid-Duitsland nabij Pforzheim. Op de foto ons optreden in 2018 in de Festhalle ter gelegenheid van het Oktoberfest. Helaas heeft COVID-19 roet in het eten gegooid: de uitnodigingen voor 2020 en 2021 hebben we moeten afslaan. Maar onze vriendschap blijft. Als u zelf een kijkje wilt nemen: klik hier!

Een muziekles op school

De Muziekvereniging Ugchelen verzorgt op verzoek een les voor de groepen 6, 7 en 8 over muziek en muziek maken. We laten (bijna) alle instrumenten uit het orkest zien, horen en proberen en vertellen over hoe je geluid uit de verschillende soorten instrumenten krijgt, over tonen en noten, hoog en laag, wat dynamiek is en zo voorts. De les duurt ongeveer een uur, maar dat kan in overleg aangepast worden. Belangstelling? Aarzel niet contact op te nemen met onze secretaris. Zoekt u andere samenwerking? Neem ook dan contact op met de vereniging.



 
E-mailen
Map