Muziekvereniging Ugchelen

Heel Ugchelen maakt muziek!

Muziek leren maken bij de MVU?

Muziekvereniging Ugchelen is een harmonie, waarin zo'n 45 mensen samen muziek maken. Je kunt er houtinstrumenten bespelen zoals de klarinet, koperinstrumenten zoals de trompet en zijn broer de trombone of slagwerk zoals de drumstel.

Voordat je in het orkest mee kunt blazen of trommelen moet je eerst een muziekinstrument leren bespelen: je gaat op muziekles bij Henk van den Berg,  de muziekdocent van de vereniging. Op de foto: Henk van den Berg met zijn blokfluitgroep tijdens het Kindermee-speelconcert op de muziekdag "100 jaar Muziek in Ugchelen". 

Een instrument leren bespelen

Als je bij aanvang van het schooljaar al 9 jaar bent, kun je kiezen voor muziekles en het leren bespelen van een zelfgekozen muziekinstrument bij onze vereniging. Als lid van de muziekvereniging krijgen leerlingen gratis een muziekinstrument in bruikleen. De muzieklessen worden gegeven in de studio van Henk van den Berg aan de Cloese 110 in Ugchelen. Dag en tijdstip kies je in overleg met Henk en je ouders.

Samenspeelgroepgroep

Als je een paar noten kunt spelen, mag je al meedoen in de samenspelgroep. Daarin leer je samenspelen onder leiding van een dirigent. De samenspeelgroep treedt op alle concerten op. De groep repeteert op donderdag van 18.45u tot 19.15 uur. Op de foto: de zeven muzikanten van de samen-speelgroep doen mee aan de solistenavond van de vereniging.

Diploma

De muziekopleiding wordt afgesloten met een landelijk muziekexamen voor het A-diploma. Als je het A-diploma haalt, heb je jouw toegangsbewijs om mee te mogen spelen in het  orkest! 

Aanmelden en meer informatie

Als je meer wilt weten of je wilt opgeven voor muziekles kun je contact opnemen met de opleidingscoördinator: waarnemend Pauline Broersma tel. 055-5334268. 


 
E-mailen
Map