Muziekvereniging Ugchelen

Heel Ugchelen maakt muziek!

Webarchief

Het webarchief is de plaats waar oude berichten die geen nieuws meer zijn terechtkomen.


Overlijden Wim de Mandt
Op 13 juli 2022 is Wim de Mandt op 84-jarige leeftijd overleden. Wim was voormalig voorzitter van Entre Nous, een van de twee verenigingen waaruit de MVU is ontstaan en erelid van de Muziekvereniging Ugchelen.
Wim was sinds de oprichting zeer betrokken bij de MVU en een trouw bezoeker van onze concerten. Het was altijd een eer om hem welkom te mogen heten.
Leden en bestuur van de MVU wensen zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen sterkte met dit verlies.

MVU speelt "Prayer for Ukraine"
Op aandringen van de MVU maakte onze bekende Nederlandse componist en arrangeur Jacob de Haan een arrangement van Mykola Lysenko's "Prayer for Ukraine", gecomponeerd in 1885. Het stuk is hier als koorwerk te horen. De Muziekvereniging Ugchelen zal het werk zolang de oorlog in Oekraïne duurt bij elke gelegenheid uitvoeren.

Stokoverdracht
"Er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan en de tijd van gaan is nu gekomen. Adieu Bart, het ga je goed. Welkom Michel" Met die woorden vond op zaterdag 21 mei 2022 aan het eind van een spetterend concert mei de overdracht van het dirigeerstokje van Bart van den Brink aan zijn opvolger Michel Jalink plaats. 

MVU kiest Michel Jalink
De leden van de Muziekvereniging Ugchelen hebben Michel Jalink gekozen als hun nieuwe dirigent! Michel heeft een conservatoriumopleiding voltooid in Arnhem en Zwolle en heeft ruime ervaring als muzikaal leider, zowel als slagwerkinstructeur als als orkestdirigent. Hij schrijft ook arrangementen. Hij is bevlogen en communicatief sterk. 

Repeteren voor het afscheidsconcert
U hebt natuurlijk het afscheidsconcert van onze dirigent Bart van den Brink al in de agenda staan: 21 mei 2022 om 2000 uur in Ugchelens Belang. Op de foto een impressie van de repetities die in volle gang zijn onder leiding van een nog altijd zeer gedreven dirigent.

Einde van een tijdperk
Onze dirigent Bart van den Brink heeft aangegeven te willen stoppen als dirigent van ons orkest. Geen van zijn voorgangers is zo lang (12 jaar) aan ons orkest verbonden geweest. Bart neemt afscheid van de vereniging en zijn publiek op 21 mei 2022 in een zéér speciaal afscheidsconcert. Op de foto: dirigent Bart van den Brink tijdens het voorjaarsconcert 2019 met het Gelders Gemengd Koor in de Bronkerk.

 
E-mailen
Map